Meet the familiy; 1 minuutje met… Robbert Marks van Thoughtline

16 July 2021

MindLabs is niet alleen een vereniging met dromen en ambities, we zijn ook een samenwerkingsverband van veel verschillende partijen. Eén grote familie, met leden en partners waarop we stuk voor stuk trots zijn. In de rubriek ‘Meet the family; 1 minuutje met…’ stelt iedereen zich om de beurt aan je voor. Heel kort, want de familie is groot… Wat doen ze met hun bedrijf en waarom doen ze wat ze doen? Dat lees je hier. In deze editie: Robbert Marks van Thoughtline.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: wat is de core business van Thoughtline?
We maken maatwerksoftware toegankelijk voor mkb-bedrijven en -afdelingen. Wij geloven dat de voordelen van maatwerkoplossingen niet alleen weggelegd hoeven te zijn voor de Coolblue’s en Amazons van deze wereld. We bestaan nu 13 jaar en hebben vestigingen in Amerika en India. Door een goed geolied internationaal team kunnen we heel toffe dingen bouwen met uitgebreide functionaliteiten voor scherpe tarieven. Dat kunnen CRM- of ERP-systemen zijn, maar ook koppelingen en uitbreidingen op bestaande tools. We hebben een manier ontwikkeld die afgeleid is van de Scrum-methode. De 'Product Owners' in Tilburg hebben een bedrijfskundige en technische achtergrond die ze in staat stelt de gesprekken met de klant te vertalen naar techniek. Deze techniek wordt opgedeeld naar sprints, blokjes tijd waarin we de techniek bouwen.

Je ziet vaak dat bedrijven verschillende tools gebruiken die ze prettig vinden om mee te werken maar die niet met elkaar communiceren of functionaliteiten missen. Wij zorgen ervoor dat die systemen op de juiste manier met elkaar communiceren en bouwen extra functionaliteiten. 

Wat is daarbij jullie stip op de horizon?
We willen mkb-organisaties en -afdelingen helpen slimmer en efficiënter te werken. Je kunt heel veel mooie dingen doen met data en de mogelijkheden worden alleen maar meer. Zo helpen we organisaties om te sturen op basis van (real time) feitelijke cijfers in plaats van op gevoel.

Uit ambitie? Idealisme? Of passie?

Uit passie én idealisme. Ons hele team van 200 medewerkers heeft een passie voor IT, automatiseren en software. We kijken altijd naar maatwerkoplossingen, iets wat we ook zo toegankelijk mogelijk maken. Zo kwam er bijvoorbeeld onlangs iemand bij ons die zijn dagelijkse post automatisch wil verwerken. Of dat mogelijk is. Ja, dat kan. We zoeken naar een geschikte oplossing voor elk vraagstuk en als we die hebben gevonden, geeft dat altijd een kick. ‘Oh vet, dit kan dus ook!’, denk je dan. Met die ambitie doen we altijd ons werk. 

Op welke manier zijn jullie aan MindLabs verbonden?
MindLabs doet veel op het gebied van Artificial Intelligence (AI). Iets wat je pas in werking kunt zetten als je over data beschikt. We zorgen ervoor dat data in een systeem of database terecht komt. Zodat je vervolgens aan de slag kan met AI. We zorgen dus eigenlijk voor de basis van digitaliseren zodat de kracht van AI goed tot zijn recht komt.

Wat is bij de samenwerking met MindLabs wat jou betreft de heilige graal?
We vinden het belangrijk dat we echt een bijdrage leveren, in ons geval kennis. Die insteek vinden we ook belangrijk als uitgangspunt: eerst kijken wat je kunt brengen en niet wat je er zelf aan hebt. Dat is niet bij alle samenwerkingen het geval, maar bij MindLabs heb ik het idee dat iedereen er hetzelfde in staat. 

En wat brengt het je in de tussentijd?

Vooral contacten met leuke bedrijven en met slimme studenten. Verder vinden we het leuk om op de hoogte te blijven van alles wat nu op de markt gebeurt. Het zorgt ervoor dat we voorop blijven lopen. Op het gebied van Augmented Reality en Artificial Intelligence bijvoorbeeld.