Business developer (32 tot 36 uur)

Zoek jij een uitdagende rol binnen een innovatie ecosysteem waarin pionieren met de kansen van nieuwe technologie en Artificial Intelligence (AI) centraal staat? Word jij enthousiast van het helpen oplossen van maatschappelijke vraagstukken? Zet jij je graag in voor de strategie om nieuwe bedrijven of instellingen aan te trekken? Reageer dan op de vacature van business developer, die namens gemeente Tilburg het MindLabs team gaat versterken.

Wie of wat is MindLabs?
MindLabs is een samenwerkingsverband in Tilburg waarin vier kennisinstellingen, overheden, bedrijven en maatschappelijke instellingen participeren. MindLabs inspireert, stimuleert en faciliteert deze partners om samen toepassingen van technologie te onderzoeken en te ontwikkelen die interacteren met menselijk gedrag; oftewel Human Centered Technology & Artificial Intelligence. Ze ontwikkelt daarvoor een innovatie ecosysteem, met een fysieke basis in de Spoorzone in Tilburg. Met de unieke mogelijkheden van interactieve technologieën werken MindLabs-partners aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen, zoals schaarste in de zorg of vernieuwing in het onderwijs.

Binnen MindLabs werken we met een klein, enthousiast en betrokken team onder leiding van een directeur, die jouw leidinggevende is. Meer weten over het team? Dat kan hier.

Wat ga je doen?
- Je bent zelfstandig en pro-actief en krijgt veel vrijheid om deze functie te ontwikkelen, aansluitend bij de ambities van de gemeente en MindLabs.
- Je bent een business developer pur sang, pakt leads op en verkent of partijen (bedrijven, maatschappelijke organisaties, overheden) bij MindLabs passen (spontane interesse en gerichte scouting).
- Je bent gedreven om samen tot resultaten te komen en beschikt over de creativiteit en overtuigingskracht om partijen in consortia met dezelfde ambities en vraagstukken bijeen te brengen.
- Je ondersteunt MindLabs met de ontwikkeling van het Innovatiedistrict in de Spoorzone, inclusief nieuwe vormen van samenwerking en programmering van events.
- Je houdt het MindLabs-team op de hoogte van relevante ontwikkelingen binnen de gemeente, je stimuleert de rol van de gemeente in projecten en treedt op als dealmaker waar nodig.
- Je onderhoudt connecties met andere organisaties in het ecosysteem die op een andere manier innovatie aanjagen, zoals de incubators en accelerators in de stad of regio.
- Je beweegt je gemakkelijk in het ecosysteem rond MindLabs, met enerzijds de scaleups, startups en corporates met commerciële doelen en anderzijds de kennisinstellingen - mbo, hbo en wo – en maatschappelijke organisaties met publieke doelstellingen. Je schakelt tussen en kweekt begrip voor de verschillende belangen en tempi.
- Deze functie wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Tilburg. Daarom stem je regelmatig af met collega’s van de afdeling Economie & Arbeidsmarkt van de gemeente en draag je bij aan de verbinding tussen de doelen van MindLabs en het gemeentelijke innovatiebeleid.

Wat breng je mee?
Je brengt vooral veel enthousiasme en daadkracht mee en bent een echte teamplayer. De ideale kandidaat beschikt daarnaast over de volgende kennis, ervaring en vaardigheden:
- Je beschikt over een ondernemersmentaliteit: you get things done.
- Je hebt ervaring als business developer.
- Je hebt ervaring met het opstarten en begeleiden van innovatietrajecten.
- Je bent bekend met projectmatig werken.
- Je hebt ervaring met samenwerking tussen kennisinstellingen, bedrijven, organisaties en overheden.
- Je bent nieuwsgierig, energiek en concreet. Je houdt van netwerken en hebt uitstekende sociale vaardigheden.
- Je beschikt over een goed analytisch vermogen en wetenschappelijk werk- en denkniveau.
- Kennis van AI en dataficatie en het bijbehorende netwerk is een pré.

Wat wij bieden
- Je wordt gedetacheerd bij MindLabs. Dit kan via je eigen werkgever of via pay-roll constructie via 18K. Gemeente Tilburg faciliteert hierin. Het is een tijdelijke functie tot en met 2026.
- De functie is ingeschaald in salarisschaal 13 met aanloopschaal 12. Op basis van een fulltime dienstverband is dit minimaal € 4.447,- en maximaal € 6.616,- bruto per maand. Afhankelijk van jouw ervaring en huidige situatie doen we je een zo goed mogelijk voorstel binnen deze bandbreedte.
- Functioneel word je aangestuurd door de directeur van MindLabs.
- Maatschappelijk relevant werk.
- Goede werk-privébalans; arbeidsomvang 32 tot 36 uur.
- Reis je met openbaar vervoer? Jouw reiskosten worden dan volledig vergoed (2e klas).

Wil je reageren?
Enthousiast geworden? En wil je graag direct solliciteren? Stuur dan een cv met motivatiebrief aan Petra van Dijk, directeur MindLabs, naar info@mind-labs.eu.
Heb je vragen of wil je meer weten? Neem dan contact op met Eylem Coban via 06-41561601.

Communicatiestagiair voor innovatie community (32 uur)

Ben jij een proactieve tweedejaars student Communicatie, een ster in strategiebepaling en een uitblinker op het gebied van schrijven, websites vullen en social media onderhouden met waardevolle en creatieve content? Draai jij je hand niet om voor het samenstellen van een bomvolle nieuwsbrief of het organiseren van een event? En zoek jij op de korte termijn naar een veelzijdige, leerzame en interessante stageplaats? Dan hebben wij een mooie kans voor je. Want MindLabs zoekt een meewerkende stagiair.

Over MindLabs 

MindLabs is een samenwerkingsverband waarin vier kennisinstellingen (waaronder Fontys), overheden en een groeiend gezelschap van bedrijfspartners, maatschappelijke instellingen en start-ups participeren. Al die partners versterken samen de ontwikkeling van interactieve technologieën. Met de unieke mogelijkheden van deze technologieën willen de partners maatschappelijke uitdagingen helpen oplossen. Omdat MindLabs zich momenteel in een aardige groeispurt begeeft en tegelijkertijd kennisoverdracht en samenwerking hoog in het vaandel heeft, zijn wij op zoek naar een stagiair die het bestaande team komt versterken van september 2021 t/m december 2021.  

 

Dit zoeken we 

MindLabs is op zoek naar een tweedejaars student Communicatie die de mouwen graag opstroopt. Want onder meer de onderstaande taken behoren tot jouw werkpakket: 
Het bijhouden van de socialmediakanalen van MindLabs (in samenwerking met een externe partij)  
- Je zorgt voor teksten die passen bij het betreffende medium 
- Je zorgt voor foto’s die passen bij het betreffende medium 
- Je maakt en onderhoudt een contentkalender 
- Je houdt Analytics bij en rapporteert over de resultaten 

Het onderhouden van de Mindlabs-website (Typo3) 
- Je plaatst teksten 
- Je selecteert en plaatst foto’s 
- Je voegt evenementen toe aan de agenda 

Het (mee)organiseren van events 
- Je verzorgt het uitnodigingstraject (teksten, opmaak, versturen, verwerken, respons) 
- Je selecteert en verzorgt de locatie (inhuur props, aankleding, catering) 
- Je begeleidt de audiovisuele inzet 
- Je begeleidt sprekers 
- Je bereidt zo nodig presentaties, filmpjes, video’s, et cetera voor 

Het aansturen/verzorgen van fotografie en het onderhouden van het fotoarchief 
- Je stuurt de fotograaf aan of maakt zelf foto’s 
- Je houdt het fotoarchief (inclusief quitclaims) bij 

Het helpen verzorgen van tekstproducties 
- Je verzorgt teksten en fotografie voor presentatiematerialen 
- Je verzorgt teksten en fotografie voor nieuwsbrieven 

Het verzorgen van nieuwsbrieven en promotiemateriaal 
- Je verzorgt de opmaak van nieuwsbrieven in Mailchimp 
- Waar nodig stuur je een DTP’er aan 
- Je verstuurt nieuwsbrieven 
- Je houdt de mailinglijst bij 
- Je houdt de respons en Analytics bij 

Het bijdragen aan het Strategische Communicatieplan 2021-2025 van MindLabs
- Je licht de strategische en tactische communicatie van MindLabs door 
- Je voert verbeteringen door 
- Je wisselt jouw ideeën over de positionering, profilering en het ‘vermarkten’ van MindLabs bij de verschillende doelgroepen uit.

Het uitvoeren van administratieve werkzaamheden 
Je bent dus niet vies van aanpakken, niet bang om je mening te geven en kunt jouw adviezen goed onderbouwen met informatie die je in de collegebanken hebt opgedaan. 


Kom je bij MindLabs stagelopen, dan kun je rekenen op de volgende zaken: 

- Een open en veilige werksfeer; 
- Fijne en behulpzame collega’s; 
- Goede begeleiding door professionals op het gebied van communicatie en eventorganisatie; 
- Volop mogelijkheden om te leren en jezelf te profileren; 
- Een mooie kans om deel uit te maken van een maatschappelijk relevant initiatief dat de samenleving helpt voorbereiden op de toekomst;  
- Een mooie werkomgeving in de Spoorzone, pal tegenover Centraal Station Tilburg; 
- Een maandelijkse vergoeding; 
- 5 vakantiedagen per stageperiode van 6 maanden, in overleg op te nemen.  

Meer informatie of meteen contact? 

Wil je meer informatie over deze stageplaats? Heb je vragen over de mogelijkheden? Of wist je meteen: deze uitdaging ga je graag met ons aan? Mail dan je cv en een korte (maar krachtige) motivatie naar info@mind-labs.eu. En wie weet ben jij binnenkort deel van het MindLabs-team!