Onderzoeksgroep TAISIG

De wereld om ons heen verandert snel. Als samenleving zijn we steeds meer verweven met het gebruik van data en de inzet van Artificial Intelligence (AI). Dit brengt vele kansen en ontwikkelingen met zich mee. Zo kunnen we AI en data bijvoorbeeld inzetten voor het optimaliseren van processen in de zorg, het verbeteren van onze veiligheid, het verminderen van criminaliteit en het ondersteunen van de logistieke keten. En dat is nog maar het topje van de ijsberg. Er valt nog zó veel te onderzoeken en te ontdekken op het gebied van AI. Dit is dan ook precies waar de onderzoeksgroep Tilburg University Artificial Intelligence Special Interest Group (TAISIG) zich mee bezighoudt. Deze samenwerking tussen Tilburg University en MindLabs probeert orde te scheppen in het woud van data en richting te geven aan AI-onderzoek. Dit alles om een overload aan informatie te voorkomen.

De onderzoeksgroep TAISIG is verdeeld in drie thema’s: AI-algoritmen en -methoden, AI-concepten en -applicaties en ELSA (Ethical, Legal and Societal Aspects of AI). Met deze onderverdeling is de gehele AI-keten bekleed: van ontwikkeling en toepassing, tot aan het onderzoeken van voorwaarden omtrent ethiek en wetgeving. Met als doel: de AI-activiteiten in Tilburg bundelen, coördineren en versterken én om herkenbaar naar buiten te treden als grote speler in het AI-veld. Bovendien wordt geprobeerd de ontwikkeling van nieuwe onderzoeksvoorstellen en beursaanvragen te faciliteren en te bespoedigen. De uitkomsten en bevindingen van de onderzoeksgroep worden regelmatig gepresenteerd tijdens TAISIG Talks en TAISIG Events.

TAISIG Talks

Iedere derde donderdag van de maand vinden er TAISIG Talks plaats. Voor iedereen die interesse heeft in AI en op de hoogte wil blijven van alle bevindingen van TAISIG. Tijdens deze online bijeenkomsten praten diverse sprekers je in één uur bij over alle recente ontwikkelingen op AI-gebied. Meer weten? Je leest er hier alles over.

TAISIG Event

Twee keer per jaar vindt er een TAISIG Event plaats. Tijdens dit twee uur durende hybride evenement komen onderzoekers van Tilburg University, online en fysieke bezoekers bijeen. De keynotesprekers vertellen tijdens hun presentaties alles over hun onderzoeksresultaten en visies omtrent AI. Meer weten? Je leest er hier alles over.