NIEUWS

Recepten van de Startup Kitchen - Purple Mountain

02 November 2020

MindLabs is fan van samenwerkingsverbanden. Want door krachten te bundelen, kunnen we samen tot grote technologische hoogten stijgen. En dan niet alleen met bekende, gevestigde namen. Vooral de visies en bevindingen van start- en scale-ups vinden wij waardevol. Met de Startup Kitchen brengen we dergelijke bedrijven in de Tilburgse Spoorzone samen. Momenteel in Hal 84, met de entree naast lunchroom Smeer ‘m om precies te zijn. Zo kunnen ze elkaar helpen, inspireren en samen innovatieve ideeën testen. In de rubriek ‘De recepten van de Startup Kitchen’ stellen we steeds een ander lid van de groep aan je voor. Vandaag: Premchand Sewcharan over zijn bedrijf Purple Mountain.

Premchand, om maar meteen ter zake te komen: wat vertel jij op feestjes als mensen vragen wat jij in het dagelijks leven doet? 
Purple Mountain is een e-learningbedrijf. Wij helpen klanten bij het implementeren van online leeroplossingen. Boekwerken vol informatie, trainingsmappen en andere input zetten wij voor ze om in onlineleerportalen, -content en -methodieken, waarbij de e-learningomgeving interactief gebruikt wordt en de voortgang van het proces steeds inzichtelijk is. We bedienen klanten uit het bedrijfsleven en het onderwijs. Ons eindproduct is nu een interactieve omgeving. In de nabije toekomst zullen we hier ook AI-technologie in gaan verwerken. 

Hoeveel anderen vertellen datzelfde verhaal? Heb je collega’s? Medewerkers? 
We zijn momenteel met z’n zevenen. Een mix van e-learningspecialisten, deskundigen op het gebied van learning management systems (LMS) - een communicatieplatform dat zowel door docenten als door cursisten gebruikt wordt - en contentexperts.  

Hoe lang timmer je al aan de weg met Purple Mountain? 
Onze e-learningservice bieden we sinds april van dit jaar aan. Maar we willen onze dienst gaan uitdiepen en tegelijkertijd ook intelligenter maken. Door het gebruik van avatars bijvoorbeeld, objectieve normering bij examens en flexibele scholingstrajecten. Dat kost tijd. We zijn inmiddels twee jaar met de voorbereidingen bezig, met een team van e-learningexperts dat jarenlange ervaring heeft in het vak. 

En wat is de ultieme bestemming? 
We willen een mooi e-learningbedrijf neerzetten in Tilburg. Lokaal, en vervolgens ook nationaal. Maar ook op de internationale markt zijn wij inmiddels actief. Ons doel: een leven lang leren faciliteren.  

Jullie zijn gevestigd in Gebouw 84 van de Spoorzone. Hoe ziet jullie werkplek eruit? 
We hebben een aantal werkplekken in de gezamenlijke ruimte. Daar zitten we samen met andere deelnemers van de Startup Kitchen, die ook bezig zijn met technologie en gedragswetenschappen. Onze werkomgeving is een echte creatieve hotspot dus.  

En waarom is de Startup Kitchen zo’n uitkomst voor jullie? 
We zijn vooral met ontwikkelingen op het gebied van AI, gedrag en scholing bezig. Dit omdat we steeds naar nieuwe mogelijkheden zoeken om het leren nog beter aan te laten sluiten op de wensen en eisen van de huidige tijd. MindLabs past daar ontzettend goed bij, net als de deelnemers van de Startup Kitchen. We zoeken elkaar dan ook steeds vaker op. Want je zit met verschillende specialismen bij elkaar en je kunt elkaar over en weer om advies vragen over zaken binnen andermans vakgebied. Dat is echt een win-winsituatie.   

Wat verwachten jullie in de toekomst uit de samenwerkingen te halen? 
Ik hoop dat we samen een creatieve broedplaats ontwikkelen. En dat we de mogelijkheden tot samenwerken optimaal benutten. Ik zie bijvoorbeeld veel kansen op het gebied van netwerken. Je ziet nu al dat er dwarsverbanden ontstaan. Zo likete ik een tijd terug een post van Flow Concepts; een andere deelnemer van de Startup Kitchen. Daardoor kwam dat bedrijf bij een klant van mij in beeld. Ik heb die twee partijen toen aan elkaar voor kunnen stellen. Dat zijn mooie dingen. En ik verwacht dat dat steeds meer gaat gebeuren. Alle kanten op.  

Wat zijn jullie op dit moment aan het kokkerellen?
We hebben recent een volledig eigen leeromgeving ontwikkeld die met name bedoeld is voor personen die minder prikkels en meer ondersteuning van audio willen. Denk hierbij aan ouderen. 
Daarnaast staat binnenkort onze eerste test met VR-technologie op de planning. Dit in samenwerking met Fontys Hogescholen, ROC Tilburg en Tilburg University, omdat we op die manier veel meer technologische vooruitgang kunnen boeken. Met VR-technologie kan (nog) realistischer onderwijs gegeven worden. Mogelijk wordt het eind volgend jaar al door ons ingezet. Parallel hieraan zijn we aan de hand van AI-technologie bezig om het leeraanbod beter aan te laten sluiten bij de wensen van de cursist. 

En met welk recept gaan jullie de markt verbluffen?
Wij gaan voor een mix van de bouw van mooie leerportalen, interactieve technologieën, goede onderwijsmethodieken en krachtige samenwerkingen.  

Meer weten over Premchand en zijn e-learningbedrijf Purple Mountain? Op www.purplemountain.nl lees je er alles over. Contact opnemen? Stuur dan een e-mail naar info@purplemountain.nl.