Ons gebouw

De nieuwbouw van MindLabs ligt in het hart van de Tilburgse Spoorzone: het gebied ten noorden van het stadscentrum. Pal naast de LocHal, om precies te zijn. Het pand is inmiddels volop in gebruik genomen. Dit nieuwe innovatiecentrum brengt onderwijs, onderzoek en bedrijfsleven bij elkaar onder één dak. De nabijheid draagt bij aan een levendig ecosysteem waarin de partners samenwerken aan innovatie. Daarnaast biedt het allerlei mogelijkheden voor ontmoeting, inspiratie en onderzoek. MindLabs zorgt voor een divers en aansprekend programma, het hele jaar door.

Meer lezen over de officiële opening van het MindLabs-gebouw? Dat kan hier.

DE BEWONERS

Eigenaren zijn de gemeente Tilburg en Fontys Hogeschool, die Fontys Journalistiek hier huisvesten. Andere MindLabs-partners huren een deel van het pand. Grotere huurders zijn in ieder geval DPG Media, Onderwijsgroep Tilburg, Tilburg University en Zwijsen. 

HET ONTWERP

MindLabs is gevestigd op de plek van Hal 70. Deze oude spoorhal is gerenoveerd en uitgebreid met nieuwbouw naar een ontwerp van Ector Hoogstad Architecten. De stalen spanten van Hal 70 zijn hergebruikt in de nieuwe situatie en omvatten het bruisend hart van MindLabs. Dit is een ‘beursvloer voor kennis’ met plek voor exposities, manifestaties en voor informeel samenkomen.

De binnenkant van het gebouw is gedecoreerd met opvallende werken. Een uitvergrote foto van de originele NS-onderhoudsloods (nu het MindLabs-pand) maakt dat er ruimte is voor de historie. Maar met een heus AI-kunstwerk van formaat is er óók aandacht voor de toekomst.