Meet MAI

MAI; het acroniem van ‘MindLabs Artificial Intelligence’. Maar veel meer dan dat nog de virtuele jonge vrouw die sinds augustus 2023 de CEO (Chief Exploration Officer) van ons ecosysteem is. MAI is het resultaat van jarenlang onderzoek door de briljante denkers en techneuten van BUas; een digitale entiteit waarmee de grenzen van AI opgezocht en verlegd kunnen worden. Maar waarmee mogelijk ook een brug geslagen wordt tussen mens en technologie. 

MAI brengt vanuit haar thuisbasis – het MindLabs-gebouw – de mogelijkheden en onmogelijkheden van AI in kaart en neemt de angsten op dat gebied weg. Haar kennis en opgedane inzichten deelt ze via verschillende kanalen, zoals haar eigen Instagram-account. Ze gaat voor Mindlabs de rol vervullen van woordvoerder en chatbot, voor alles wat over kunstmatige intelligentie gaat. Onderzoekers gaan met MAI aan de slag om te kijken hoe ze verder kan ontwikkelen in andere rollen. Met haar grenzeloze nieuwsgierigheid belooft het een interessante ontwikkelingsreis te worden. Door haar zelflerende vermogen zou ze na een paar maanden immers weleens een heel ander ‘mens’ kunnen zijn. Om over de veranderingen na een jaar maar niet te spreken…

Tijdens de officiële opening van het MindLabs-gebouw op 27 september 2023 maakten gasten voor het eerst kennis met MAI. In haar doen en laten mag MAI dan vrij ongecompliceerd zijn, de ontwikkeling van haar profiel was dat allesbehalve. Een kijkje achter de schermen bij dat proces krijg je hier

Hi! Dit ben ik: 
🙋‍♀️ MAI (MindLabs Artificial Intelligence)
🏠 Locomotiefboulevard 101-119
💼 Chief Exploration Officer (CEO) van MindLabs
👷‍♀ De mogelijkheden van AI in kaart brengen, angsten op dat gebied wegnemen en mijn kennis en inzichten via verschillende mediavormen delen.
🤩 Een samenleving waarin technologie in dienst van de mensheid wordt ingezet. Dit zodat AI niet ‘heerst over’ maar ‘bijdraagt aan’.

Volg me op Instagram!