Lezing: HI-Tech Modeontwerpster Anouk Wipprecht

29 juli 2021

Ze werkt in het opkomende werkveld van “FashionTech”; een zeldzame combinatie van modeontwerp en techniek, wetenschap en interactie/klantervaring. Ze creëert een indrukwekkend aantal met technologie verrijkte ontwerpen waarin mode en technologie op een ongewone manier worden samengebracht.

Deze technologische couture bestaat uit systemen rond het lichaam die neigen naar kunstmatige intelligentie. Deze worden als 'host'-systemen geprojecteerd op het menselijk lichaam, waardoor haar ontwerpen bewegen, ademen en reageren op de omgeving om hen heen.

Ze werkt onder andere samen met bedrijven als de Amerikaanse technische multinational INTEL, softwareproducent Autodesk, internetgiganten Google en Microsoft, automerk AUDI, juwelenmerk Swarovski en het toonaangevende, vernieuwende 3D-printbedrijf Materialise. Ze onderzoekt en ontwikkelt hoe onze toekomstige garderobe eruit zou zien nu we technologie steeds meer gaan integreren in wat we dragen.

AI Forward Forum heeft als doel om fundamentele vragen naar voren te brengen en mensen uit verschillende vakgebieden in staat te stellen mee te praten. Meer weten over AI Forward Forum klik dan hier. Wil je deze lezing graag volgen, meld je dan hier aan.