De nieuwbouw van Mindlabs - oplevering eind 2021 -  komt in het hart van de Tilburgse Spoorzone; het gebied ten noorden van het stadscentrum. Pal naast de LocHal, om precies te zijn. Begin 2022 wordt ons nieuwe onderkomen in gebruik genomen.  

Het nieuwe MindLabs-gebouw wordt een innovatiecentrum waarin we onderwijs, onderzoek en bedrijfsleven bij elkaar onder één dak brengen. De nabijheid draagt bij aan een levendig ecosysteem waarin de partners samenwerken aan innovatie. Het prachtige gebouw biedt straks allerlei mogelijkheden voor ontmoeting, inspiratie en onderzoek. MindLabs zorgt voor een divers en aansprekend programma, het hele jaar door. 

DE BEWONERS

Eigenaren zijn de gemeente Tilburg en Fontys Hogescholen, die de Hogeschool Journalistiek (FHJ) hier gaat huisvesten. Andere MindLabs-partners huren een deel van het pand. Grotere huurders zijn in ieder geval DPG Media, Onderwijsgroep Tilburg, Tilburg University en Zwijsen. MindLabs is met andere partners in gesprek over het huren van werkplekken in de resterende 2.000 m2 en ziet er op toe dat er een goede mix ontstaat om de gewenste dynamiek in het ecosysteem te borgen. 

Het ontwerp

MindLabs wordt gevestigd op de plek van Hal 70. Deze oude spoorhal wordt gerenoveerd en uitgebreid met nieuwbouw naar een ontwerp van Ector Hoogstad Architecten. De stalen spanten van Hal 70 worden hergebruikt in de nieuwe situatie en omvatten straks het bruisend hart van MindLabs. Dit wordt een ‘beursvloer voor kennis’ met plek voor exposities, manifestaties en voor informeel samenkomen. 

The making of ...

In augustus 2019 is begonnen met de bouw. Ballast Nedam Zuid en BINX Smartility zijn samen verantwoordelijk voor de realisatie van het in totaal 13.000m² tellende bouwproject. Ook zo nieuwsgierig naar de voortgang? Deze is te volgen via de bouwsite. En wil je weten wie onze buren worden in de Spoorzone? Check dan deze video.

Meer weten? Lees hier het interview