Lezing door Prof. Michael Levin

18 november 2021

Op 18 november geeft Vannevar Bush Professor, Department of Biology, en directeur van het Allen Discovery Center van Tufts en het Tufts Center for Regenerative and Developmental Biology, Tufts University een lezing bij AI Forward Forum.

Het laboratoriumonderzoek van Prof. Michael Levin richt zich op nieuwe manieren om complexe patroonvorming te begrijpen en te sturen. Hiervoor wordt gebruikgemaakt van technieken uit de moleculaire genetica, de biofysica en computermodellering om de grootschalige controle van groei en vorm aan te pakken. Zijn team werkt met hele kikkers en platwormen, en soms met zebravis- en menselijke weefsels op kweek. Hun projecten omvatten regeneratie, embryogenese, kanker en leerplasticiteit - allemaal voorbeelden van hoe cellulaire netwerken informatie verwerken. Bij al deze inspanningen is het doel van zijn lab niet alleen de moleculaire mechanismen te begrijpen die nodig zijn voor morfogenese, maar ook de coöperatieve signaleringsdynamiek te ontdekken en te exploiteren die complexe lichamen in staat stelt zichzelf op te bouwen en te remodelleren naar de juiste structuur. Het hoofddoel is te begrijpen hoe het gedrag van individuele cellen in de richting van geschikte grootschalige resultaten wordt gestuurd ondanks onvoorspelbare verstoringen van de omgeving.

AI Forward Forum heeft als doel om fundamentele vragen naar voren te brengen en mensen uit verschillende vakgebieden in staat te stellen mee te praten. Meer weten over AI Forward Forum klik dan hier. Wil je deze lezing graag volgen, meld je dan hier aan.