Calendar

26 SEP 2023
10.00 - 16.00u
EVENT

Smart Education Day

Event

Op dinsdag 26 september tijdens de Smart Education Day staat de vraag hoe onderwijsinstellingen en bedrijven in wisselende coalities samenwerken aan vernieuwing van onderwijs en trainingen centraal. Het instrumentarium dat daarbij gebruikt wordt zijn artificiële intelligentie en interactieve technologieën zoals VR, robots, interactieve video’s en serious games. Meer lezen over het aanbod? Lees dan snel verder.

26 SEP 2023
10.00 - 17.00u
EVENT

VOORAF AANMELDEN IS NIET NODIG. VRIJE INLOOP.

Ivy Works - workshops (30 minuten) om 11.00 en 14.00 uur, MindLabs
Weet jij wat jouw talenten zijn? Of hoe je de talenten van je collega’s identificeert en inzet?

Inzicht in je competenties, vaardigheden en persoonlijkheid draagt bij aan een betere samenwerking en meer werkplezier. Maar hoe haal je deze talenten naar boven? Tijdens deze workshop van ongeveer 30 minuten vertelt IVY Works hoe zij door middel van game-based assessments objectief bijdragen aan een leven lang leren en ontwikkelen. Daarna is er voor jou de mogelijkheid om zelf een aantal games te spelen. Zo ervaar je hoe deze innovatieve technologie inzicht geeft in talent.
Doelgroep: werkgevers
 

Watsnjoe - presentatie (20 minuten) 15.00 uur, MindLabs
Korte presentatie over een gezamenlijk ontworpen module mbo onderwijs over sensoring in de zorg. Een samenwerking tussen Watsnjoe, ROC Tilburg en Tranzo.

Thuiszorgorganisaties, academische werkplaats Tranzo en ROC Tilburg maakten samen nieuw onderwijs over het gebruik van sensoren in de thuiszorg. Voor mbo studenten en voor zorgmedewerkers: leven lang ontwikkelen in de praktijk!
Doelgroep: praktijkopleiders/innovatoren zorginstellingen, docenten zorg, MIEC zorg
 

PIT van ROC Tilburg - demonstraties (vrije inloop) van 10.00 - 12.00 uur en van 14.00 - 16.00 uur, MindLabs
Demo’s interactieve technologieën als werkvorm in onderwijs, vrije inloop

Hoe gebruik je interactieve technologieën als instrument om studenten en/of personeel op te leiden of te trainen? PIT maakte al veel producten met o.a. podcast, VR, AR, robots, interactieve video, serious games. Kom het ervaren!
Doelgroep: docenten onderwijs, trainers bedrijven


Zwijsen - demonstraties (vrije inloop) van 10.00 - 12.00 uur en van 14.00 - 16.00 uur, MindLabs
Fietsgame in VR voor kinderen om verkeersregels te leren kennen.

Uitgeverij Zwijsen wil je laten kennismaken met de innovatieve verkeersmethode WegWijsVR. Kinderen leren via werkboeken alle theorie die je nodig hebt om je als voetganger en fietser veilig in het verkeer te begeven. Via de digitale component oefen je in de veilige virtuele wereld als voetganger en fietser in diverse verkeerssituaties. Zelf ervaren? Stap op de fiets en fiets de virtuele wereld in!
Doelgroep: kinderen in groep 5 t/m 8


Fontys - Paneldiscussie van 13.00 - 14.00 uur, MindLabs
Generatieve AI in het onderwijs

GPT-4, ChatGPT, Bard, DALL-E, AlphaCode. De generatieve AI tools vliegen ons het laatste jaar om de oren. En dat heeft grote invloed op ons onderwijs. Hoe kunnen we deze tools zinvol inzetten in ons onderwijs en wat kunnen we doen om onze studenten/leerlingen te begeleiden om generatieve AI op een verantwoorde manier te gebruiken? We gaan daarover in gesprek met Fontys-collega's van verschillende instituten en met verschillende achtergronden: Erdinç Saçan (ICT), Jessy de Cooker (Journalistiek), Colette Cuijpers (Juridische Hogeschool), en Roel Mathijssen en een student van het Practoraat Interactieve Technologie (PIT) van ROC Tilburg.
Doelgroep: docenten onderwijs, trainers bedrijven

Tilburg University - lezing van 14.00 - 14.45 uur, MindLabs
Lezing over de leereffecten van het Spacebuzz VR programma.
Doelgroep: docenten onderwijs, trainers bedrijven