VIBE (Virtual Humans in the Brabant Economy) - werkt aan de ontwikkeling van virtuele mensen (Avatars), die worden ingezet voor trainingen in de gezondheidszorg. Virtuele mensen communiceren in virtual reality omgevingen door spraak, gelaatsuitdrukkingen en beweging met hun menselijke gebruikers. Avatars kunnen worden ingezet op tal van gebieden, zeker als veelvuldige interactie belangrijk is, zoals in de gezondheidszorg. Ze kunnen bijvoorbeeld helpen bij het trainen van verplegend personeel, of bij patiëntenvoorlichting.

Prof. Max Louwerse, hoogleraar Cognitieve Psychologie en Kunstmatige Intelligentie en initiatiefnemer van het project: “Kennis op het gebied van virtual reality is steeds meer gedistribueerd over kennisinstellingen en bedrijven. Wat VIBE bijzonder maakt is niet alleen dat we virtuele interactieve avatars ontwikkelen, maar dat het project bovendien een stimulans geeft om gedistribueerd talent bij verschillende partners te combineren in een ambitieus project. VIBE past daarmee precies bij het idee achter MindLabs: de samenwerking tussen Tilburg University, Fontys Hogescholen, ROC Tilburg, het bedrijfsleven en de gemeente en provincie.”  

Meer weten over dit project? Lees hier het artikel waarin VIBE verder wordt toegelicht.  

Deelnemers

Tilburg University is penvoerder van het project. Verder zijn betrokken: kennisinstellingen (BUas Breda, Fontys Hogescholen, ROC Tilburg), ziekenhuizen (Maxima Medisch Centrum en Spaarne Gasthuis), het bedrijfsleven (BlueTea, IC3D Media, Indicia, Noldus, Samure), en het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum.