Agenda

27 FEB 2024
16.00
MINDLABS COLLEGE

Creëren met AI: wie heeft het auteursrecht?

MindLabs College

Op 27 februari organiseren we het eerste MindLabs College van dit jaar. Het thema is 'creëren met AI: wie heeft het auteursrecht?'.

27 FEB 2024
16.00 - 17.00u
MINDLABS COLLEGE

AI-tools; ze lijken wel als paddenstoelen uit de grond te schieten. Of het nu gaat om het schrijven van teksten met behulp van ChatGPT, het creëren van kunstwerken met Midjourney, of het componeren van muziek met de inzet van Amper Music. De mogelijkheden van kunstmatige intelligentie zijn werkelijk waar eindeloos. 

Maar wie is de eigenaar van deze gegenereerde content? Is dat de maker; degene die de ‘prompts’ schrijft? Of de mogelijkmaker; het slimme AI-gedrevensoftwareprogramma? En hoe zit het met het intellectueel eigendom dat rust op alle inhoud die wordt verzameld om ons van output te voorzien? Het zijn vraagstukken die de gemoederen flink bezighouden. 

Programma
16.00 uur: Ontvangst
16.15 uur: The making of…
16.25 uur: Tim Deynen over de onbegrensde mogelijkheden van AI
16.50 uur: Een maker aan het woord
17.15 uur: Anson van Rooij - Wie heeft het intellectueel eigendom?
17.45 uur: Netwerkborrel
 
Aanmelden
Al met al belooft de allereerste MindLabs College van dit jaar een interessante en leerzame editie te worden. Wil je erbij zijn? Meld je dan aan via deze link. Let op: er is maar een beperkt aantal plekken beschikbaar. Meld je dus op tijd aan, want vol is vol.