Agenda

13 MAY 2024
15.00 - 17.00u
WEBINAR

Smart Health-webinar: Acceptatie van AI door zorgverleners en zorgvragers

Webinar

Hoe ontwerpen we AI op zo'n manier dat het goed landt bij zorgverlener én -vrager? Deze vraag staat centraal tijdens het hybride Smart Health-webinar op 13 mei georganiseerd in samenwerking met Care Innovation Center West-Brabant en Slimmer Leven.

 

13 MAY 2024
15.00 - 17.00u
WEBINAR

Artificial Intelligence (AI) is een snelgroeiende technologie die steeds meer invloed heeft op de gezondheidszorg. Het kan helpen om de kwaliteit van zorg te verbeteren en tegelijkertijd de efficiëntie te verhogen. Voor succesvolle implementatie van technologie is acceptatie ervan - door zowel de zorgverlener als zorgvrager - randvoorwaardelijk. Wat weten we al uit de literatuur en wat zeggen zorgverleners en zorgvragers zelf? En hoe ontwerpen we AI op een manier zodat deze goed landt? 

Dit hybride event, georganiseerd door CIC, Slimmer Leven en MindLabs, is zowel online als offline te volgen. De fysieke locatie is het MindLabs-gebouw in de Spoorzone in Tilburg. Het webinar maakt deel uit van een reeks, georganiseerd onder de vlag van Health Innovation Brabant en is een onderdeel van het project Brabant Connected Health. 
 
Programma
15.00 uur: Ontvangst van gasten die fysiek aanwezig zijn
15:30 uur: Start webinar door dagvoorzitter Cindy de Koning
15:40 uur: Presentatie prof. dr. Wijnand IJsselsteijn (TU/e, EAISI)
16.00 uur: Bijdragen van:

  • Mandy Aalderink - AI architect ETZ
  • Carmen Platschorre - innovatieadviseur tanteLouise
  • Charlotte van Sassen - huisarts en oprichter Huisartsen van Nederland
  • Martijn Franken - klinisch fysicus Bravis ziekenhuis

16:30 uur: Rondetafelgesprek onder leiding van Cindy de Koning met de sprekers. Wat zijn de kansen én aandachtspunten als het gaat om de acceptatie van AI door professionals? 
17:00 uur: Afsluiting
 
Voor fysieke deelnemers
17:00 uur: Netwerkborrel 
 
Wil jij je aanmelden voor het webinar? Dat kan hier. Let wel: het aantal plekken voor het offline deel is beperkt.