Breda University of Applied Sciences sluit aan bij MindLabs

08 januari 2021

Breda University of Applied Sciences (BUas) is de nieuwste partner van MindLabs. Kern van de samenwerking is onderzoek en ontwikkeling van Digital Realities op basis van innovatieve game en media technologie.

Op de foto Nico van Os van BUas en Fred van der Westerlaken, voorzitter van MindLabs.

Onderwijs 

Naast de founding fathers Tilburg University, Fontys Hogeschool, en ROC Tilburg, is BUas de vierde kennisinstelling die deel gaat uitmaken van het Mindlabs’ samenwerkingsverband. De kennis en expertise van BUas op het gebied van entertainment games, serious games en digital media (VR/AR), zijn een waardevolle aanvulling op het Mindlabs innovatieprogramma; en uiteraard ook andersom. Onderzoekers en studenten van de BUas Academy for Games and Media (AGM) zijn nu al nauw betrokken bij het Mindlabs VIBE project, waarin onder leiding van Tilburg University, onderzoek en ontwikkelwerk wordt gedaan naar digital humans (avatars) voor VR/AR trainingen in de gezondheidszorg. Game technologie, geo-data en AI komen ook bij elkaar in zogenaamde Digital Twins met toepassingen in bijvoorbeeld productie, veiligheid, logistiek, water en ruimtelijke planning. De kennisinstellingen in Mindlabs zullen daarom de komende jaren nauwer gaan samenwerken op het gebied van interactieve game- en media technologie, en daarmee het Mindlabs ecosysteem verder versterken.

Benutten van expertise

MindLabs directeur Loet Visschers is zeer verheugd met de aansluiting van de nieuwe partner: “Mooi om te zien dat organisaties uit de regio ons steeds beter weten te vinden. Met BUas maken we een flinke stap in het verbinden van bedrijven aan onderwijs. MindLabs kan profiteren van de expertise van BUas op het gebied van entertainment en serious games en Virtual en Augmented Reality, terwijl BUas zal profiteren van de expertise van de MindLabs-partners, met name op het gebied van cognitie wetenschappen en kunstmatige intelligentie (AI). 

Igor Mayer, lector Serious Gaming bij BUas, en sinds 1 januari jl. ook bijzonder hoogleraar in deeltijd aan Tilburg University sluit zich hierbij aan: “De uitdagingen op het gebied Interactieve Technologie en Digital Realities zijn naast superspannend, ook stevig en langjarig. Dit vraagt om een goed georganiseerd en slim ecosysteem van kennisinstellingen en maatschappelijke en private partners die elkaar goed en snel kunnen vinden. Mindlabs is hard op weg een belangrijke, zo niet de belangrijkste speler op dit gebied te worden.”