NIEUWS

1 minuutje met Bas van HalloLex

23 March 2021 Meet the family

MindLabs is niet alleen een vereniging met dromen en ambities, we zijn ook een samenwerkingsverband van veel verschillende partijen. Eén grote familie, met leden en partners waarop we stuk voor stuk trots zijn. In de rubriek ‘Meet the family; 1 minuutje met…’ stelt iedereen zich om de beurt aan je voor. Heel kort, want de familie is groot… Wat doen ze met hun bedrijf en waarom doen ze wat ze doen? Dat lees je hier. In deze editie: Bas van der Werf, founder en co-owner van HalloLex.

Bas, om maar meteen met de deur in huis te vallen: wat is de core business van HalloLex?
Het juridisch gezond maken van de kleinere ondernemers. Dat doen we door gepersonaliseerde contracten en andere documentatie tegen betaalbare prijzen aan te bieden. Daarnaast geven wij zo nodig ook advies. En we hebben sinds kort een tool waarmee je als ondernemer zelf controleert waar jij als ondernemer op juridisch vlak staat met je bedrijf en waar eventuele risico’s liggen; de ‘legal blueprint-tool’. Want wat mist er nog? En wat kan er verbeterd worden? Wat betreft privacyverklaringen, de AVG en algemene voorwaarden bijvoorbeeld. Het is vooral het gemak van veel online kunnen regelen dat ons van andere partijen onderscheidt. En je kunt ons altijd bellen. Met de simpelste vragen. Zonder dat de teller meteen genadeloos begint te lopen. 

Wat is daarbij jullie stip op de horizon?
Als we binnen de landsgrenzen kijken, wil ik met onze diensten uiteindelijk nog breder nationaal vertegenwoordigd zijn. We hebben momenteel al klanten door heel Nederland, dus we opereren hier al volle bak. Maar door de nieuwe legal blueprint-tool bijvoorbeeld, kunnen we al onze klanten nu ook op andere manieren bedienen.
En de uiteindelijke ambitie? Dat is met Lex de wereld over gaan, en daarmee alle starters en start-ups ondersteunen met het juridische geneuzel dat bij ondernemen komt kijken.

Uit ambitie? Idealisme? Of passie? 
Ik ben Lex gestart vanuit een probleem waar ik zelf tegenaan liep. Want ook ik ben – net zoals een reguliere ondernemer – geen advocaat, en liep bij het oprichten van eerdere bedrijven tegen onduidelijkheden en dure consulten aan. Het was heel erg onduidelijk welke documenten je allemaal nodig hebt bij het starten van een onderneming. En voor jonge ondernemers was het inschakelen van hulp daarbij al snel heel duur. In die zin ben ik dus eigenlijk mijn eigen klant. Ik probeer anderen met datzelfde probleem nu ook te helpen. Het is een markt die nog geen juiste oplossing had. Geen juiste partij waarbij je kon aankloppen voor betaalbare hulp of advies. Daarnaast vind ik het ontzettend leuk om met mijn huidige doelgroep te werken; veel start-ups.

Op welke manier zijn jullie aan MindLabs verbonden?
Alle projecten die bij MindLabs draaien, hebben juridische implicaties. Wij springen bij op het gebied van contracten en advies. Want hoe kun je dergelijke zaken nu het beste aanpakken? En missen er nog zaken? Dat doen we voor de projecten en de partners, maar ook voor de start-ups die aan MindLabs verbonden zijn.
Wij zijn een innovatief en jong bedrijf, en groeien dus met de maatschappij en onze klanten mee. Alles gaat bij ons digitaal en online. En we blijven onszelf op technisch vlak ontwikkelen om het voor klanten steeds makkelijker te maken. Dat maakt ook dat onze dienstverlening mooi op de MindLabs-gedachte aansluit. Zo hoef je ons tegenwoordig geen privacyverklaring of verwerkingsovereenkomst meer toe te sturen om na te kijken; met onze digitale law check controleer je zelf of jouw document helemaal compleet is. Je beantwoordt een aantal vragen die in beeld verschijnen, en bespaart daarmee de nodige kosten. Die check gaan we ook voor andere documenten inbouwen, want hij werkt heel goed. 

En hoe lang zijn jullie inmiddels al in de familie? 
Sinds twee weken is het partnerschap officieel!

Wat is bij de samenwerking met MindLabs wat jou betreft de heilige graal? 
Samenwerking, saamhorigheid en elkaar versterken. Daarnaast is transparantie heel belangrijk. En voor de rest gaan wij gewoon vol ondersteuning bieden bij alle zaken op juridisch vlak die nog komen gaan.

En wat brengt het je in de tussentijd? 
Contacten. En een stuk ontwikkeling. Wij kijken bijvoorbeeld heel erg naar mogelijkheden om de juridische gezondheid van bedrijven te ‘forecasten’. Wij hopen via MindLabs in contact te komen met interessante partijen om op dat gebied mee samen te werken. We hopen zo mooie nieuwe dingen te laten ontstaan.

Meer weten over HalloLex? Kijk dan op hallolex.nl.