Meet the family; 1 minuutje met... Bob van The Tailors

11 augustus 2022

MindLabs  is niet alleen een  vereniging met dromen en ambities, we zijn ook een  samenwerkingsverband  van veel verschillende partijen. Eén  grote familie, met  leden en partners  waarop we stuk voor stuk trots zijn. In de rubriek  ‘Meet  the  family; 1 minuutje met…’  stelt iedereen zich  om de beurt aan je voor. Heel kort, want de familie is groot. In deze editie: Bob van Woerkom van LiveWall Group namens het collectief The Tailors. 

Bob, om maar meteen met de deur in huis te vallen: wat is de core business van The Tailors? 
We zijn een collectief van acht bedrijven: die core business is dus niet zo makkelijk te vangen in één zin. De organisaties (IT-afdeling Basic Fit, Boxplosive, Building Blocks, Duodeka, Fama Volat, First Impression, Freshheads en LiveWall Group) hebben ieder hun eigen expertise. De gemeenschappelijke deler? We zijn allemaal actief op het gebied van digitaal en consument.
Onze gedeelde kennis en ervaring zetten we in om talent voor de regio te behouden. En om maatschappelijke initiatieven te creëren die een positieve impact hebben. Zo proberen we Tilburg als hotspot voor digitale expertise op de kaart te zetten. 

Mooi streven, maar hoe doen jullie dat dan precies? 
Door letterlijk onze krachten te bundelen: vaker samen te werken, elkaar te helpen en het gezamenlijk beter te doen. Samen bereik je immers meer dan alleen. Maandelijks meeten we in ons clubhuis in Plan-T en bepalen we de te nemen vervolgstappen. Een voorbeeld van één van onze initiatieven is Tailors Den: een ondernemerswedstrijd voor startups op digitaal gebied. 

Wat is daarbij jullie stip op de horizon? 
In Tilburg maken we digitalisering tastbaar. We willen dan ook dat de stad daar in 2025 wereldwijd om bekendstaat. Tilburgers hebben een bescheiden houding die er soms voor zorgt dat mensen buiten de stad niet weten wat voor mooie digitale toepassingen hier worden bedacht en ontwikkeld. Zonde, want er zit hier in het zuiden zoveel talent. Wij Tailors geloven echt dat we Tilburg op de kaart kunnen zetten als digitale hotspot. 

Uit ambitie? Idealisme? Of passie? 
Ambitie, absoluut. Tilburg heeft zo veel potentie! Dat moet de rest van Europa nu ook gaan zien. Om dat te bereiken, haken we aan bij partners zoals MindLabs. Maar we zijn ook veelvuldig in gesprek met belangrijke stakeholders zoals de gemeente, Citymarketing en Midpoint. En ook uit idealisme; om een positieve, maatschappelijke impact te creëren. 

En hoe lang zijn jullie inmiddels al in de familie? 
Tijdens het Jaarevent van MindLabs hebben we onze handtekening onder de partnerovereenkomst gezet. Je kunt dus wel stellen dat de inkt net droog is.  

Op welke manier zijn jullie aan MindLabs verbonden? 
Met dit partnership willen wij onze collectieve missie versnellen. Met de relaties en partners in het MindLabs-ecosysteem gaan wij ons komend jaar op diverse innovatievraagstukken storten. Een jas die ons, uiteraard, perfect past. Hoe we dat gaan doen? Daar liggen verschillende plannen voor klaar. Waaronder zogenoemde Discovery Sessions; masterclasses voor andere MindLabs-partners. 

Wat is bij die samenwerking wat jou betreft de heilige graal?
Het organiseren van die Discovery Sessions is één van de belangrijkste samenwerkingsafspraken die we maakten. Binnen deze masterclasses gaan we samen met startups, scale-ups en partners op zoek naar verschillende routes om challenges van andere MindLabs-partners te tackelen. Tijdens een sessie van een dagdeel kunnen we hierdoor met korte lijntjes schakelen en effectief te werk gaan. 

En wat brengt het je in de tussentijd? 
The Tailors werkten voorafgaand aan de oprichting van het collectief nog amper samen. Sinds we onze krachten bundelen, zijn er al veel mooie initiatieven ontstaan. Die verwachting hebben we ook voor ons partnerschap met MindLabs. Bovendien helpt de samenwerking ons direct om te laten zien wat bedrijven uit Tilburg allemaal kunnen op het gebied van digitaal en consument. Kortom, in lijn met de ambitie van The Tailors.