Curio

Curio (voorheen ROC West-Brabant) is een regionaal opleidingencentrum en aanbieder van middelbaar beroepsonderwijs en AOC-opleidingen (mbo in de groensector). De organisatie bestaat uit eenheden die op 55 verschillende locaties in West-Brabant vmbo-, mbo- en vo-onderwijs verzorgen.

De vmbo-scholen vind je van Andel tot in Halsteren. De mbo-opleidingen zijn gevestigd in Breda, Roosendaal en Bergen op Zoom. In Breda en Bergen op Zoom vind je ook mbo breed, waar studenten extra zorg en meer flexibiliteit krijgen. De vavo biedt volwassenenonderwijs en helpt bijvoorbeeld leerlingen die zijn gezakt alsnog aan een diploma. De vavo-locaties zitten in Breda en Roosendaal.

Curio biedt onderwijs waarin leerlingen, studenten centraal staan. Ze moedigen iedereen tussen de 12 en 67 jaar aan om te ontdekken, prikkelen hun nieuwsgierigheid en leiden ze op tot zelfbewuste deskundigen in hun vakgebied. Curio's ambitie? Zorgen dat leerlingen en studenten kansrijk en wendbaar zijn op het moment dat ze klaar zijn met hun opleiding. Zodat ze goed voorbereid zijn op de arbeidsmarkt van de toekomst.