NIEUWS

1 minuutje met Ludo Stroobants

21 October 2020 Meet the family

MindLabs  is niet alleen een  vereniging met dromen en ambities, we zijn ook een  samenwerkingsverband  van veel verschillende partijen.  Eén  grote familie, met partners  waarop we stuk voor stuk trots zijn. In de rubriek  ‘Meet  the  family; 1 minuutje met…’  stelt iedereen zich  om de beurt aan je voor. Heel kort, want de familie is groot…  Wat doen ze met hun bedrijf en waarom doen ze wat ze doen? Dat lees je hier. In deze editie: Ludo Stroopbants van uitgeverij Zwijssen.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: wat is de core business van Zwijsen? 
Zwijsen is dé lees- en schrijfspecialist in het Nederlandse en Vlaamse basisonderwijs. We zijn al bijna 175 jaar uitgever van lesmethodes, educatieve uitgaven en producten voor thuis.  

Wat is daarbij jullie stip op de horizon? 
Wij willen solide, sprankelende en innovatieve leermiddelen maken die door zowel het basisonderwijs als ouders het meest worden gekozen. Zo maken we samen mogelijk dat ieder kind naar beste kunnen uitstroomt.  

Uit ambitie? Idealisme? Of passie? 
Uit ambitie, idealisme én passie. 175 jaar geleden zijn de fraters van Tilburg met die insteek aan de ontwikkeling van onze leermiddelen begonnen. Vanuit hun sociale bewogenheid om kinderen alle toekomstkansen te willen bieden. En die drie beweegredenen zijn er vandaag de dag nog steeds. 
Op welke manier zijn jullie aan MindLabs verbonden? 
MindLabs houdt zich bezig met de thema’s brein, technologie en innovatie. Ook wij doen dat. Want wij geloven dat technologieën als artificiële intelligentie en virtual reality het leren kunnen bevorderen. Technologie in functie van het leerproces, waarbij het stimuleert, niet domineert. Zo kan het veel voor het onderwijs betekenen. Dat is waarom wij partner van MindLabs zijn geworden, en ook met de andere partijen binnen MindLabs willen samenwerken. 

En hoe lang zijn jullie inmiddels al in de familie? 
Sinds november 2019. We trekken al even samen op dus.  

Wat is bij die samenwerking de heilige graal? 
Wij willen in de toekomst leermiddelen aan kunnen bieden die ondersteund worden door nieuwe technologieën. Spraakherkenning, avatars, noem maar op. Daarom is die samenwerking zo interessant. En door straks naar het nieuwe MindLabs-gebouw te verhuizen, hopen we dat er bij de medewerkers van de diverse partners nieuwe plannen opkomen. Bij het koffiezetapparaat ontstaan immers vaak de beste ideeën. 

En wat brengt het jullie in de tussentijd? 
Vooral heel veel mooie ontmoetingen. En voorafgaand aan de fysieke verplaatsing ook alvast een mentale verhuizing. Want de samenwerking met partners helpt je om vraagstukken op een andere manier te bekijken en benaderen.