NIEUWS

Het jaarlijkse MasterMinds-partnerevent

18 December 2023 Event

Hoe kunnen we gebruikmaken van een datagedreven aanpak en unsupervised learning om klanten met vergelijkbaar risicomijdend gedrag in groepen in te delen, om zo ongelukken te voorkomen? Wat is een effectieve manier om augmented- en virtualrealitytraining te gebruiken in onderhoud? Kan het gebruik van serious games helpen om complexe besluitvormingsprocessen in een haven beter te begrijpen en om de uitdagingen van de energietransitie aan te gaan? Deze en nog veel meer onderwerpen werden besproken tijdens het jaarlijkse MasterMinds-partnerevenement op 12 december.

Het jaarlijkse MasterMinds-partnerevenement werd georganiseerd door Tilburg University in het MindLabs-gebouw in Tilburg. Het doel ervan was om de MasterMinds-partners samen te brengen, inzichten te delen, te reflecteren op de afgelopen projectperiode, vooruit te kijken naar de toekomst en om elkaar weer te ontmoeten en spreken.

De dag begon met een welkomswoordje door prof. dr. Max Louwerse, hoofdonderzoeker van het MasterMinds-project, vervolgens kwamen zowel (business)partners als wetenschappers van Tilburg University aan het woord om hun MasterMind te delen. Na presentaties van de Haven van Rotterdam, Marel, Interpolis, Fontys ICT en verschillende onderzoekers van Tilburg University, was het tijd voor demonstraties in de labs verzorgd door de PhD-kandidaten van de projecten. Om tot slot onder het genot van hapjes en drankjes bij te praten, ideeën uit te wisselen en nieuwe connecties te maken.

Het evenement bestond uit een vol programma met fascinerende inzichten en perfecte voorbeelden van innovatie in AI. Zo leerden we bijvoorbeeld over de ambitie van de Haven van Rotterdam om een nul-emissie haven te creëren; iets wat behoorlijke uitdagingen met zich meebrengt. Met het gebruiken van een serious game wil de Haven van Rotterdam meer bewustwording creëren in hun organisatie en meer inzicht vergaren in de complexe besluitvormingsprocessen in een haven. Een ander voorbeeld is van Marel, die altijd geïnteresseerd is in nieuwe succesvolle trainingsmethoden. Zij onderzoeken hoe ze ingenieurs van over de hele wereld kunnen trainen, met behulp van augmented- en virtualrealitytraining. Verder legde Interpolis uit hoe zij in het MasterMinds-project veel leren over het gebruiken van data science en unsupervised learning-technieken om te onderzoeken hoe zij effectief kunnen communiceren met hun klanten. En dit zijn slechts een paar voorbeelden van het geweldige werk dat wordt gedaan!

Wat duidelijk wordt vanuit het MasterMinds-project – en vanuit het jaarlijkse partnerevenement – is dat innovatie start met gezamenlijke inspanningen. Samenwerkingen tussen kennisinstituten en de industrie zijn hier een goed voorbeeld van.

Gelukkig hebben we de foto’s nog om dit geweldige evenement te onthouden! Je kunt ze hier bekijken. Wil je meer weten over het MasterMinds-project? Bezoek de MasterMinds-website.