Meet the familly; 1 minuutje met... Ivy works

16 januari 2021

MindLabs is niet alleen een vereniging met dromen en ambities, we zijn ook een samenwerkingsverband van veel verschillende partijen. Eén grote familie, met leden en partners waarop we stuk voor stuk trots zijn. In de rubriek ‘Meet the family; 1 minuutje met…’ stelt iedereen zich om de beurt aan je voor. Heel kort, want de familie is groot… Wat doen ze met hun bedrijf en waarom doen ze wat ze doen? Dat lees je hier. In deze editie: Pascalle Ligtenberg van IVY works. 

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: wat is de core business van IVY works? 
Door de inzet van slimme software helpen we organisaties het juiste talent op de juiste plek te zetten. Kandidaten en werknemers spelen onze game-based assessments, waarmee we het talent van mensen objectief in beeld brengen. Met data-analyses en AI kunnen we dan voorspellen waar het talent het beste tot z’n recht komt. Via onze slimme software selecteren we de beste kandidaten, zorgen we voor optimaal functionerende teams en stellen we strategische personeelsplanningen op. 

Wat is daarbij jullie stip op de horizon? 
Wij willen dat iedereen in Nederland zijn of haar talenten leert kennen en op die manier plezier heeft in wat ‘ie doet. Want er zitten nu veel te veel mensen op de werkvloer niet lekker in hun vel. Objectiever en eerlijker kijken naar wat werknemers kunnen, draagt er ook aan bij dat organisaties effectiever en efficiënter worden.  

Uit ambitie? Idealisme? Of passie? 
Ikzelf vooral vanuit mijn persoonlijke overtuiging. Vooroordelen, discriminatie, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die geen eerlijke kans krijgen; ik wil er verandering in brengen. Mensen zijn soms huiverig wat AI en nieuwe technieken betreft. Maar AI maakt het hele recruitmentproces juist véél eerlijker en mensgerichter. Want subjectiviteit speelt geen rol meer. 

Op welke manier zijn jullie aan MindLabs verbonden? 
Wij zijn junior-partner van MindLabs. Het geeft ons op een laagdrempelige manier toegang tot kennis op technologiegebied. En het geeft ons een ontzettend interessant netwerk.   

En hoe lang zijn jullie inmiddels al in de familie? 
Sinds eind augustus 2020; nog geen halfjaar dus. We zijn de eerste samenwerking al aan het opzetten. Zo werken we al samen met Flow Concepts van Jef van den Hout. 

Wat is bij de samenwerking met MindLabs wat jou betreft de heilige graal? 
Samen aan de toekomst werken en deze vormgeven, want een initiatief als MindLabs kan de economie in een regio een ontzettende boost geven. Wij verwachten een belangrijke bijdrage te kunnen leveren aan de ‘future of work’. Welke vaardigheden hebben mensen nodig als werk digitaliseert en verandert. Daarnaast is het voor ons interessant om bij te dragen aan MindLabs-onderzoek en -projecten. Door ons daaraan te verbinden, worden wij een steeds interessantere samenwerkingspartner voor partijen.  

En wat brengt het je in de tussentijd? 
Community. Ontmoetingen met andere mensen. Het MindLabs-bereik is enorm en ook grote bedrijven zijn aangesloten. Dat is nu en in de toekomst interessant. 

 

Meer weten over IVY works? Kijk dan op ivyworks.nl.