Meet the family; 1 minuutje met... Genius Voice

14 januari 2021

MindLabs is niet alleen een vereniging met dromen en ambities, we zijn ook een samenwerkingsverband van veel verschillende partijen. Één grote familie, met leden en partners waarop we stuk voor stuk trots zijn. In de rubriek ‘Meet the family; 1 minuutje met…’ stelt iedereen zich om de beurt aan je voor voor. Heel kort, want de familie is groot… Wat doen ze met hun bedrijf en waarom doen ze wat ze doen? Dat lees je hier. In deze editie: Luuk van Hoogstraten, co-founder van Genius Voice.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: wat is de core business van Genius Voice? 
Wij ontwikkelen digitale assistenten; robots die via tekst of spraak praten, onder andere voor klantenservice-afdelingen. Onze gepersonaliseerde bouwpakketten zijn voornamelijk geschikt voor ondernemingen die in de laag onder de grootste bedrijven van Nederland vallen. Aan de hand van onze producten kunnen zij veel efficiënter werken. Want hoe slimmer de chat- of voicebot, des te minder vragen er nog binnenkomen. Dat scheelt die ondernemingen een hoop tijd en mankracht. En de klant wordt sneller geholpen.  

Uit ambitie? Idealisme? Of passie? 
Uit een ambitie om het leven van mensen makkelijker te maken. Daarvoor moeten we precies kunnen maken wat wij graag willen. We begonnen ooit met een voicebot voor smart speakers. Omdat het gebruik van een applicatie gewoon makkelijker is dan typen. Maar we liepen tegen de grenzen van wat mogelijk was aan, omdat we met de beperkingen van grote platformen te maken hadden. En dus hebben we een infrastructuur ontwikkeld die bestaande technologieën integreert, om zo tot het perfecte digitale gesprek te komen. Omdat wij die mogelijkheid nu bieden, hoeven ondernemers niet meer door alle hoepels te springen die de grote spelers met hun platforms bedacht hebben. Wij helpen ze met maatwerk.  
 
Wij – mijn medeoprichters Dylan en Jason en ikzelf – groeiden alledrie op met ouders met kleinere bedrijven. Dat maakt dat we niet al te corporate denken. We vallen in slaap van puur aan kostenbesparingen werken. Veel liever zijn we een onderdeel van een proces. Door vloeiendere chatbots te ontwikkelen bijvoorbeeld. Door kinderen met historische figuren te laten praten. Of door met onze technologie de inzet van stemacteurs te faciliteren, voor meer diepte en een minder saai gesprek. We denken graag creatief na!  

Op welke manier zijn jullie aan MindLabs verbonden? 
Wij zijn nu juniorpartner van MindLabs. 

En hoe lang zijn jullie inmiddels al in de familie? 
Sinds november. Met de rommelige decembermaand erbij nog maar heel kort dus.  

Wat is bij die samenwerking wat jou betreft de heilige graal? 
Wij willen constant informatie blijven genereren. Dat is nu eenmaal superbelangrijk voor ons en voor wat we doen. Als je dan in zo’n warm bad bij MindLabs terecht kan komen, met mensen die al langer meedraaien en de markt kennen… Die samenwerking aangaan was voor ons echt een ‘no brainer’.  

En wat brengt het je in de tussentijd? 
Productverbetering. Want we kunnen op deze manier steeds blijven aanscherpen. In principe wordt er iedere dag wel een verbetering doorgevoerd.  

Wil je meer weten over Genius Voice? Kijk dan op www.geniusvoice.ai.