NIEUWS

1 minuutje met PIEQ Impact

05 August 2022 Meet the family

MindLabs is niet alleen een vereniging met dromen en ambities, we zijn ook een samenwerkingsverband van veel verschillende partijen. Eén grote familie, met leden en partners waarop we stuk voor stuk trots zijn. In de rubriek ‘Meet the family; 1 minuutje met…’ stelt iedereen zich om de beurt aan je voor. Heel kort, want de familie is groot. Wat doen ze met hun bedrijf en waarom doen ze wat ze doen? Dat lees je hier. In deze editie: Jochem Hilberink en Suzan Schouten van PIEQ Impact.

Jochem en Suzan, om maar meteen met de deur in huis te vallen: wat is de core business van PIEQ Impact?
Jochem: “Wij zijn consultancypartner voor ieder datavraagstuk. Onze klanten hebben hulp nodig bij het verwerken van hun data, en het vervolgens omzetten in informatie. Maar hebben vaak niet de (technische) expertise in huis om tot een potentiële oplossing te komen. De vraagstukken die wij oppakken zijn divers. Soms wil de klant inzicht in zijn cijfers. Dan maken wij daar een dashboard voor. Maar je kunt ook denken aan het automatiseren van data die aan de website van de klant worden onttrokken.
Organisaties die problemen op het gebied van data zelf op proberen te lossen, kiezen vaak voor de ‘meest exclusieve’ variant. Omdat die het meest in het oog springt. Toch hoeft het niet altijd de beste optie te zijn; een oplossing moet passen bij de organisatie. Wanneer je net je rijbewijs hebt gehaald, stap je immers ook niet meteen in een formule 1-auto. Door op die specifieke manier naar datavraagstukken te kijken − wat is er exact nodig en waar zit de behoefte? − is er vaak meer mogelijk dan wanneer je vanuit de oplossing kijkt.”

Suzan: “We zijn inzetbaar voor IT- tot aan managementvraagstukken. Of het nu gaat om het op orde krijgen van de dataverwerking of het nemen van verdere stappen qua datagedreven werken. We doen dit werk overigens niet vóór, maar samen mét de klant. En dat is ook direct onze meerwaarde. Want door het samen te doen, leren we de klant meteen hoe die in de toekomst met data om kan gaan. Wij dragen onze kennis dus over.”

Wat is daarbij jullie stip op de horizon?
Jochem: “We hebben grootste plannen voor de toekomst; we hopen ooit een team van specialisten aan te sturen. Maar die transitie laten we organisch verlopen. De sprong in het diepe die deze gezamenlijke onderneming is, hebben we namelijk pas afgelopen jaar gewaagd."
Suzan: “We willen uiteindelijk álle data-expertises/consultants in huis hebben om onze klanten indien gewenst met een totaaloplossing te kunnen ontzorgen. Door onze oplossingen in de werkprocessen te implementeren, gaan zij er uiteindelijk zelfstandig mee aan de slag.”

Uit ambitie? Idealisme? Of passie?
Suzan: “Vanuit de ambitie om onze klanten verder te helpen en te laten groeien, en onszelf te ontwikkelen. En vanuit de passie voor data die uit onze wiskundige achtergrond voortgekomen is.”

Op welke manier zijn jullie aan MindLabs verbonden?
Jochem: “Wij zijn start-uppartner van MindLabs. We geloven erin dat je alléén sneller gaat, maar dat je samen vérder komt. De synergie en de inspiratie die wij nu al binnen het ecosysteem voelen, passen heel goed bij onze gedrevenheid.”

En hoe lang zijn jullie inmiddels al in de familie?
Suzan: “We hebben getekend tijdens het MindLabs Jaarevent in mei 2022. Sinds dat moment zijn we dus partner. En per oktober 2022 worden we naast familieleden ook buren. We verhuizen dan naar Gebouw 90, naast het nieuwe MindLabs-gebouw.”

Wat is bij die samenwerking wat jullie betreft de heilige graal?
Jochem: “Door ons bij MindLabs aan te sluiten, zorgen we voor een sterkere verbinding met de bedrijven en onderwijsinstellingen in de regio.”
Suzan: “En daarbij willen wij via het ecosysteem young professionals kennis met ons laten maken. We kunnen ze vernieuwende concepten zoals ‘process mining’ leren; een techniek om bedrijfsprocessen te analyseren. Door jonge talenten al vroeg aan ons te binden, houden we ze binnen de regio.”

En wat brengt het jullie in de tussentijd?
Suzan: “Een hoop connecties. Inmiddels hebben we zelfs al een potentiële klant via het gezamenlijke netwerk met MindLabs mogen ontmoeten. En dat in zo’n korte tijd!”