Meet the family; 1 minuutje met... Steven van InnoVactions

22 juni 2022

MindLabs  is niet alleen een  vereniging met dromen en ambities, we zijn ook een  samenwerkingsverband  van veel verschillende partijen.  Eén  grote familie, leden en partners waarop we stuk voor stuk trots zijn. In de rubriek  ‘Meet  the  family; 1 minuutje met…’  stelt iedereen zich om de beurt aan je voor. Heel kort, want de familie is groot.  Wat doen ze met hun bedrijf en waarom doen ze wat ze doen? Dat lees je hier. In deze editie: Steven van ’t Klooster, mede-eigenaar van InnoVactions.

Steven, om maar meteen met de deur in huis te vallen: wat is de core business van InnoVactions? 
De korte versie van het antwoord: softwareontwikkeling. Maar eerlijk gezegd zien wij het ontwikkelen van applicaties slechts als een middel om ons doel te bereiken. Dat doel is mensgerichte IT maken. Wij bouwen mobiele apps en webapplicaties gericht op de gebruiker. Het belangrijkste is dat zij met een grote glimlach onze applicaties inzetten.

Wat is daarbij jullie stip op de horizon? 
Onze horizon heeft meerdere stippen. Onze missie is om betekenisvol te zijn; we willen graag iets toevoegen aan de wereld. Dit zie je vooral terug in de opdrachten die we aannemen. Want we werken uitsluitend voor zorginstellingen en andere maatschappelijk betrokken bedrijven. Daarnaast hebben we ook een ‘ambitiestip’. Over 5 jaar willen we zo’n 25 man op kantoor hebben rondlopen. 

Uit ambitie? Idealisme? Of passie? 
Eigenlijk een combinatie van die 3, maar als ik moet kiezen: passie. Want wat wij doen, vinden we het leukste wat er is. Je kunt ons er letterlijk midden in de nacht voor wakker maken.

Op welke manier zijn jullie aan MindLabs verbonden? 
Wij werken graag samen met partijen die we vertrouwen. Die dezelfde normen en waarden hebben als wijzelf. MindLabs is zo’n partij. Reden genoeg om onze krachten te bundelen en daarmee (nog) meer impact te maken. En dus zijn we start-uppartner van het ecosysteem. Het is voor ons overigens ook een manier om ons netwerk verder uit te breiden met de juiste partners en connecties. 

En hoe lang zijn jullie inmiddels al in de familie? 
Wij mochten onze handtekening zetten tijdens het MindLabs Jaarevent in mei 2022. We waren al even met elkaar in gesprek om te kijken of en hoe we elkaar kunnen versterken. Maar die gelegenheid in mei was het juiste moment om ons ook daadwerkelijk bij de familie te voegen.

Wat is bij die samenwerking wat jou betreft de heilige graal? 
InnoVactions staat voor bouwen, innoveren en experimenteren. Dat matcht goed met de visie van MindLabs. Bovendien werken wij, net als MindLabs, graag aan de wereld van morgen. Daar is samenwerking én expertise voor nodig. 

Wat brengt het je momenteel? 
Er liggen nog een aantal mooie projecten voor mensgerichte IT op de plank. Mensgerichte IT klinkt wellicht wat abstract. Maar één van onze eerste opdrachten − de Dementiepuzzel − is een mooi voorbeeld. Voor de Eindhovense zorginstelling Vitalis hebben we een app ontwikkeld waarmee ouderen met beginnende dementie al puzzelend met familieleden en andere contacten in gesprek raken. IT gecombineerd met een warm hart, zou je kunnen zeggen. We hopen door de samenwerking met MindLabs nog meer van dit soort projecten op onze naam te krijgen. Een mooi vooruitzicht waar we erg naar uitkijken.