Agenda

13 APR 2023
17.00 - 20.30u
Online
Openbaar
VOORSTELLING

Lieven Scheire over Artificiële Intelligentie | Schouwburg Concertzaal Tilburg

Voorstelling

Zal jij ooit vragen aan je huiscomputer wat je aan moet trekken voor een bepaalde gelegenheid? De kans is groot. Zal de rechter zich ooit laten adviseren door Artificiële Intelligentie om een strafmaat te bepalen? Ja, en wel binnenkort. Zal jij persoonlijk ooit bereid zijn een A.I.-systeem te gehoorzamen? Dat doe je nu al, als je naar Spotify luistert, een Waze-route volgt of de spam uit je mails laat filteren.

13 APR 2023
17.00 - 17.00u
Online
Openbaar
VOORSTELLING

Wat is dat nu eigenlijk die Artificiële Intelligentie waar zoveel om te doen is? Maar vooral: wat is het niet? In deze show maak je op een entertainende manier kennis met deze nieuwe superheld van de technologie. Je krijgt een blik op hoe het allemaal werkt, wat het nu al kan en wat het in de toekomst zal kunnen. Een eerste ontmoeting met iets wat binnenkort misschien je nieuwe vriend, butler, adviseur, psycholoog, personal trainer of beschermengel wordt: Artificiële Intelligentie.

Lieven Scheire is een Belgische comedian, fysicus en science communicator. Op het podium en op televisie. Er is niemand die de relativiteitstheorie van Einstein, kwantummechanica of de formule van Drake zo hapklaar én met de nodige dosis humor kan uitleggen. 

Voor meer informatie over de voorstelling of tickets, klik hier